Recept

Těstoviny s marinovanými rajčaty a čerstvou ricottou

Italové milují tento jednoduchý recept. Pasta con pomodorini e ricotta! Skvělá chuť marinovaných sladkých rajčátek s čerstvou ricottou a bylinkami je prověřená :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Množství ingrediencí volím vždy podle množství porcí, které dělám. Obecně se dá říci, že na 4 porce stačí cca 400 g těstovin, 350 g rajčátek a 1 kelímek ricotty (250 g).

Budete potřebovat

  • Těstoviny
  • Hroznová nebo cherry rajčátka (dostatečně zralá)
  • Čerstvý sýr ricotta
  • Olivový olej extra virgine
  • Směs čerstvých bylinek (bazalka, pažitka, petržel, může být i máta …)
  • Sůl, pepř, česnek
  • Trochu vody, ve které se vařily těstoviny

Postup

  1. Nejdříve si naložte rajčátka. Omyjte je, překrojte je na čtvrtky. Do mísy vložte nasekané bylinky, přideje rajčátka, prolisovaný česnek, olivový olej, sůl, pepř a promíchejte. Nechte v chladu marinovat alespoň 30 minut.
  2. Uvařte si těstoviny al dente. Pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily si ponechte stranou.
  3. Těstoviny dejte do pánve a restujte 2 minuty na mírném stupni s rajčaty, ricottou a trochou vody z těstovin, která vše pomůže propojit.

V originálním receptu se na talíři každá porce posype ještě sýrem pecorino a zakápne olivovým olejem.

Ricotta patří mezi mléčné výrobky, které si zaslouží více pozornosti. Její jemná neutrální chuť je ideálním prostorem pro další ingredience, které jí mohou dodat pokaždé jiný rozměr. Z nutričního hlediska je pak ricotta zajímavá vysokým obsahem bílkovin, přitom lehkou stravitelností.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...