Recept

Těstoviny s cuketou a bylinkovým máslem

Přijde vám cuketa tak trochu bez chuti a fádní? Vyzkoušejte její kombinaci s bylinkovým máslem a trochou sojové smetany...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Máte doma hodně cuket? Co s nimi pořád vymýšlet? Jednou jsem zaimprovizovala a zkombinovala cukety, bylinkové máslo a sojovou smetanu. Díky bylinkám jsou, jinak celkem fádní, cukety výrazné a díky tomu, že se na pánvi upravují max. 5 minut, máte jídlo do 15 minut na talíři.

Budete potřebovat

  • Těstoviny (na fotce jsou špagety, lepší ale budou větší mušle, či penne)
  • Cuketu
  • Cibuli
  • Bylinkové máslo (nejlépe doma vyrobené, je tak zcela bez éček)
  • Sojovou smetanu (jen na zjemnění, množství se tedy bude odvíjet podle počtu porcí)

Postup

  1. Uvařte si libovolné těstoviny dle návodu na skus.
  2. Na troše bylinkového másla nechte na mírném ohni zesklovaťet cibulku.
  3. Přidejte neoloupanou a na kostičky nakrájenou cuketu.
  4. Restujte a po chvíli přidejte zas trochu bylinkového másla. Cuketa je velice rychle hotová, proto ji upravujte max. 5 minut, je lepší, když zůstane trochu křupavá.
  5. Na závěr zalijte přiměřeným množstvím sojové smetany a prohřejte. Cuketa by ve smetaně neměla plavat, měla by být spíše jen obalená krémovou omáčkou.
  6. Smíchejte s těstovinami a je hotovo.

Jak na domácí bylinkové máslo?

Při pokojové teplotě nechte změknout máslo, utřete ho se solí a nasekanými oblíbenými bylinkami – pažitkou, petrželí, koprem, bazalkou, tymiánem, rozmarýnem. Pro pikantnější chuť můžete přidat i česnek. Nechte ztuhnout v misce nebo vytvarujte do válečku a uložte do lednice. Pokud nemáte čerstvé bylinky, lze zakoupit mezi kořením jejich sušenou směs na přípravu bylinkového másla.

Má se jíst cuketa se slupkou nebo bez slupky?

Slupka cukety obsahuje nejvíce živin, proto když nemusíte, neloupejte ji. Je lepší vybírat menší cukety, které mají slupku tenkou. Vždy je ale zapotřebí ji pořádně omýt. Když máte domácí, není pak co řešit. Z cukety můžete udělat také tuto [jemnou cuketovou polévku](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/cuketova-polevka-s-cervenou-cockou “jemnou cuketovou polévku”)nebo [cuketové placičky](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/cuketove-placicky-s-kukuricnou-strouhankou “cuketové placičky”)

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...