Recept

Těstoviny s červeným pestem a ricottou – rychlé a výborné

TIP na rychlé a jednoduché těstoviny, kombinace červeného pesta a ricotty je vynikající.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Těstoviny s pestem. Na tom se nikdy nedá nic zkazit. Pesto je možné si zcela jednoduše vyrobit doma, zelené rozmixováním bazalky, oříšků, parmazánu a olivového oleje, červené zas třeba z nakládaných sušených rajčat. Kvalitní pesto se dá hotové samozřejmě i koupit a mít ho tak kdykoliv k dispozici. Červené pesto naleznete v obchodech pod pojmem „pesto rosso“, úžasná je pak jeho varianta „pesto rosso con ricotta“. To si připravuji doma jednoduše tak, že „obyčejné“ pesto rosso smíchám s kelímkem sýru ricotta a báječná chuť je na světě. Toto pesto můžete jen tak smíchat s těstovinami nebo ještě vylepšit trochou cibulky a rajčat, jak jsem to udělala v tomto receptu.

Budete potřebovat

  • Těstoviny (na fotce jsou linguine – ploché špagety)
  • 1 skleničku pesta rosso (červené pesto – je k sehnání všude, to, které je udělané opravdu tradičně je také dražší)
  • Sýr v kelímku ricotta
  • Olivový olej
  • Jarní cibulku
  • Nakrájená rajčata

Postup

  1. Těstoviny uvařte dle návodu na skus. K pestu mám ráda druh linguine.
  2. Na pánvi orestujte na troše olivového oleje jarní cibulku a nakrájená rajčátka.
  3. Nechte chvíli podusit.
  4. Přidejte pesto, ricottu, krátce prohřejte a na pánvi promíchejte s těstovinami.

TIP

  • Kdo chce udělat více pro své zdraví, může použít celozrnné těstoviny.

Jestli můžu poprosit, nesypte si na toto jídlo eidam 🙂

Dobrou chuť!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...