Dresinky na saláty si zásadně připravuji domácí. Vím přesně, co v nich je a mohu si vyladit chuť či nutriční složení.
Krémového dresinku můžeme dosáhnout i pomocí avokáda, které je nabité živinami a prospěšnými tuky.
Avokádo kupuji jen občas pro pestrost jídelníčku. Vyhovuje mi jeho akorát zralá forma “Ready to eat”.🙂
Na dresink
Salát je dobré nechat chvíli odležet v lednici. Doporučuji ho však sníst záhy, nehodí se na delší skladování.
Avokádový dresink můžete pojmout podle své chuti či cíle. Hlavní je princip rozmixovaného avokáda, které se dochutí a zvýrazní citronovou šťávou. Můžete ho doladit jen olivovým olejem, nebo rozmixovat s namočenými kešu či Skyrem. Skvělé je v něm také chilli.
Pro tento salát se hodí těstoviny, které mají spíše neutrální chuť a nerozpadají se. Pohankové penne či žitné flíčky si nechme na jiné recepty.🙂
> ☝️Pokud zařazujete do jídelníčku maso, doporučuji vyzkoušet také tento těstovinový salát s vařeným kuřecím masem a jogurtovo-sýrovým dresinkem.🙂
Ať se vám těstovinové saláty povedou! 🙂
Sdílet recept myšičky na: