Atraktivní krémová kolínka, do kterých zapadne jedna malá cuketa. Žádná rozvařená zelená omáčka s rozblemcanou cuketou. Malé kousíčky akorát měkké opečené cukety ve spojení s přírodním smetanovým sýrem. To je hned jiná písnička. Takto chutná dětem i dospělým.
Dle chuti a konkrétní situace můžete lehce dosolit a přidat špetku kurkumy
Postup
Menší cuketu s tenkou slupkou omyju a nakrájím na kolečka nebo šikmá kolečka silná něco přes půl centimetru. Pozvolna opeču na trošce přepuštěného másla na nepřilnavé pánvi z obou stran lehce do zlatova. Tak, aby cuketa trochu změkla.
Mezitím vedle v hrnci vařím kolínka podle návodu tak akorát do měkka. Malý šálek vody z těstovin si dám stranou.
V rendlíku nebo malé pánvi rozpustím a rozmíchám do hladka Lučinu s trochou vody z těstovin do husté krémové konzistence. Přidám na drobno nasekanou opečenou cuketu, dochutím bylinkovým kořením a společně krátce prohřeju. Promíchám s těstovinami. Hotovo!
TIP č. 1
Těstoviny kolínka můžete sehnat v mnoha verzích. V tomto receptu jsou malá jemná kolínka, která dětem vyhovují, protože se dobře nabírají na lžíci.
TIP č. 2
Cuketa, těstoviny i Lučina mají jemnou chuť. Mně se na zvýraznění tohoto jídla osvědčila směs koření Dětské bylinky Eliška, které nepálí a nenápadně dodá šmrnc nejen zelenině, ale i masu či těstovinovému salátu.