Recept

Těstovinky od maminky – S opečenou cuketou a krémovou omáčkou z Lučiny

Atraktivní krémová kolínka, do kterých zapadne jedna malá cuketa. Žádná rozvařená zelená omáčka s rozblemcanou cuketou. Malé kousíčky akorát měkké opečené cukety ve spojení s přírodním smetanovým sýrem. To je hned jiná písnička. Takto chutná dětem i dospělým.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience na 2 porce

  • Kolínka cca na 2 porce
  • 1 menší pevnější cuketa
  • 1 “kostička” Lučiny nebo čerstvého smetanového sýra (100 g)
  • Přepuštěné máslo Ghí
  • 1 lžička nepálivého koření bez soli – doporučuji Dětské bylinky Eliška
  • Dle chuti a konkrétní situace můžete lehce dosolit a přidat špetku kurkumy

 Postup

  1. Menší cuketu s tenkou slupkou omyju a nakrájím na kolečka nebo šikmá kolečka silná něco přes půl centimetru. Pozvolna opeču na trošce přepuštěného másla na nepřilnavé pánvi z obou stran lehce do zlatova. Tak, aby cuketa trochu změkla.

  2. Mezitím vedle v hrnci vařím kolínka podle návodu tak akorát do měkka. Malý šálek vody z těstovin si dám stranou.

  3. V rendlíku nebo malé pánvi rozpustím a rozmíchám do hladka Lučinu s trochou vody z těstovin do husté krémové konzistence. Přidám na drobno nasekanou opečenou cuketu, dochutím bylinkovým kořením a společně krátce prohřeju. Promíchám s těstovinami. Hotovo!

 TIP č. 1

Těstoviny kolínka můžete sehnat v mnoha verzích. V tomto receptu jsou malá jemná kolínka, která dětem vyhovují, protože se dobře nabírají na lžíci.

TIP č. 2

Cuketa, těstoviny i Lučina mají jemnou chuť. Mně se na zvýraznění tohoto jídla osvědčila směs koření Dětské bylinky Eliška, které nepálí a nenápadně dodá šmrnc nejen zelenině, ale i masu či těstovinovému salátu.

> ☝️Další oblíbené těstovinky od maminky jsou tyto Krémové vrtulky s rajčátky.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...