Recept

Tempeh s cizrnou ve smetanové paprikové omáčce

Také někde pořád čtete, jak je potřeba do jídelníčku zařazovat luštěniny? Zde je jeden tip, jak na to. Výsledkem je výživné jídlo plné lahodné chuti.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jíst veganské jídlo nemusí znamenat srkat listy špenátu ze zeleninového vývaru a k tomu chroupat mungo klíčky. Veganské jídlo může být klidně sytá barevná nutričně hodnotná pánev se smetanovou omáčkou. A jde to i bez masa a smetany.

Budete potřebovat

  • 1 balení tempehu (marinovaný nebo uzený)
  • 1 hotovou cizrnu v nálevu (400 g, koupíte v každém supermarketu či zdravé výživě)
  • 1 cibuli
  • 1 velkou červenou papriku
  • Vývar na podlití
  • 1 lžíci suché ingredience na zahuštění omáčky (dala jsem cizrnovou mouku)
  • Rostlinnou smetanu na zjemnění (množství dle chuti, dala jsem ovesnou)
  • Koření červená paprika a sůl

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na kostičky, tempeh na menší kousky, cizrnu slijte přes sítko, papriku nakrájejte na proužky.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a cibulku orestujte do růžova. Přidejte postupně tempeh, čerstvou papriku, orestujte, ochuťte solí a kořením sladká červená paprika. Zaprašte lžící mouky, promíchejte.
  3. Vsypte cizrnu a lehce podlijte vývarem. Nechte společně 5 minut provařit.
  4. Na závěr zjemněte rostlinnou smetanou a dolaďte konzistenci i podle toho, jakou přílohu plánujete 🙂

Co se týče přílohy, máte téměř volné ruce.

Doporučuji indický chléb, bulgur, rýži, pečené brambory, těstoviny. Nedoporučuji houskové knedlíky a hranolky z friťáku :))

Dobrou chuť!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...