Tarhoňa je druh těstoviny, která se používá tradičně především ve slovenské a maďarské kuchyni.
Někdo ji uvaří jen ve vodě, tradiční postup je však ten, že se tarhoňa nejdříve na sucho opraží na pánvi a pak teprve zalije vodou a nechá pomalým varem nabobtnat. Takto může posloužit jako příloha k různým omáčkám nebo jako základ mnoha jídel podobně jako rýže či bulgur.
Níže uvedené ingredience jsou pro inspiraci, množství jednotlivých ingrediencí zvolte podle toho, jaké poměry surovin či počet porcí máte v plánu.🙂
Podobným způsobem můžete tarhoňu připravit také s tempehem, datlovými rajčátky, cuketou, brokolicí, balkánským sýrem a tak dále…
> ☝️A co někdy vyzkoušet rýžové těstoviny? Výborné jsou třeba s tímto minutkovým kuřecím soté s parmezánem.🙂
Ať se vám jídlo povede!🙂
Sdílet recept myšičky na: