Jednoduchá a přitom velmi zajímavá pomazánka z vláčného sýru camembert, která se hodí jak na chleba, tak na jednohubky. Hotová je raz dva! Připravit ji můžete i v dietní variantě.😉
Níže uvedená receptura je na množství z jednoho camembertu. Pokud potřebujete pomazánky více, ať už pro rodinu či oslavu, určitě použijte camemberty dva.🙂
Ingredience na menší misku pomazánky
1 camembert (120 g)
1/2 čerstvé sladké papriky (kulatá nebo kapie
50 g gervais (nebo čerstvého smetanového sýra)
1 lžička koření červená paprika
Sůl
Jarní nebo lahůdková cibulka
Postup
Papriku nakrájím na drobné kostičky, cibulku na drobno. Camembert nakrájím na kousky a pak ho rozmačkám vidličkou, nebo ho nastrouhám a pak ještě rozetřu lžící do mazlavé konzistence.
Vše smíchám dohromady, ochutím mletou paprikou a trochu osolím. Důkladně znovu promíchám. Hotovo!
TIP
Pomazánku můžete pojmout i více “dietně” a použít “camembert linie” a místo gervais použít gervais linie nebo hustý jogurt či Skyr.👍
☝️Máte rádi sýrové pomazánky? Vyzkoušejte také tuto jogurtovo-sýrovou.🙂