Výhodou tohoto dezertu je, že ho nemusíte nechávat uležet či ztuhnout do druhého dne. Když mu dáte hodinku, bohatě to stačí. Smícháním zakysané smetany a zdravého sladila ječného sirupu vznikne krém, který je blízký karamelové příchuti. Teda aspoň mně to tak připadá.
Na krém
V podstatě ani tak nezáleží na tom, kolik vrstev dáte či jak to seskládáte, hlavní je, abyste sušenky pokropili šťávou a dezert byl připraven během chvíle k použití 🙂
Mandarinky v konzervě zde mají dvojí účinek. Mandarinky vytvoří jednu vrstvu ovoce a šťáva zas namočí sušenky. Pokud mandarinky použít nechcete, můžete je nahradit banánem a chybějící šťávu nahradit třeba džusem.
Pokud zrovna nemáte ječný sirup nebo jiný obilný slad, tak se sice ochudíte o jeho specifickou chuť, zakysanou smetanu můžete osladit ale i medem nebo javorovým sirupem.
Když byste dezert připravovali pro děti, mohou si vrstvy naskládat sami a to pak budou natěšené, až se svým „dílem“ budou moci odměnit.
Sdílet recept myšičky na: