Recept

Sušenkový dezert do skleničky s „karamelovým“ krémem

Abyste si mohli pochutnat na báječném vláčném dezertu, nemusíte čekat do druhého dne ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Výhodou tohoto dezertu je, že ho nemusíte nechávat uležet či ztuhnout do druhého dne. Když mu dáte hodinku, bohatě to stačí. Smícháním zakysané smetany a zdravého sladila ječného sirupu vznikne krém, který je blízký karamelové příchuti. Teda aspoň mně to tak připadá.

Budete potřebovat

  • Libovolné sušenky bez náplně – použila jsem celozrnné máslové sušenky, můžete dát „bebečka“
  • 1 plechovku mandarinek v konzervě
  • Štávu z mandarinek
  • Jahody

Na krém

  • Zakysanou smetanu
  • [Ječný sirup](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/jecny-sirup “Ječný sirup”) (nebo také “sirup z ječného sladu”, obilné sladidlo, nahrazuje cukr, prodávají ve zdravé výživě)

Postup

  1. Na dno skleničky rozdrobte sušenky a polijte šťávou z mandarinek.
  2. Dejte pár lžiček krému, který oslazením zakysané smetany [ječným sirupem](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/jecny-sirup “ječným sirupem”)
  3. Na něj položte vrstvu mandarinek, pak pár lžiček krému, zase sušenky, ty polijte opět trochou šťávy z mandarinek, na ně opět krém a na vrch přijdou jahody.

V podstatě ani tak nezáleží na tom, kolik vrstev dáte či jak to seskládáte, hlavní je, abyste sušenky pokropili šťávou a dezert byl připraven během chvíle k použití 🙂

TIP

  • Mandarinky v konzervě zde mají dvojí účinek. Mandarinky vytvoří jednu vrstvu ovoce a šťáva zas namočí sušenky. Pokud mandarinky použít nechcete, můžete je nahradit banánem a chybějící šťávu nahradit třeba džusem.

  • Pokud zrovna nemáte ječný sirup nebo jiný obilný slad, tak se sice ochudíte o jeho specifickou chuť, zakysanou smetanu můžete osladit ale i medem nebo javorovým sirupem.

  • Když byste dezert připravovali pro děti, mohou si vrstvy naskládat sami a to pak budou natěšené, až se svým „dílem“ budou moci odměnit.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...