Recept

Šťavnatá vege bageta s nakládnou červenou cibulí

Inspirace na sytou a chutěmi nabitou bagetu, která je naplněná pečenými koulemi bez masa. Ty doplňuje křupavá sladkokyselá červená cibule, zelenina a domácí výrazná omáčka. Rychlé a snadné atraktivní jídlo.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ve fastfoodu jsem v nabídce zahlédla bagetu s masovými koulemi, která byla doplněná o restovanou cibuli a sýrový dresink. Řekla jsem si, že doma vyrobím něco podobného, ale v jiném duchu.

Koule do bagety lze samozřejmě vyrobit na mnoho způsobů. Je to vlastně to samé, jako když připravujeme různé veggie či vege burgery, jen ve formě kuliček. To jsem podrobněji popsala v článku 3 osvědčené tipy na vege burgery bez masa.

U této bagety jsem zvolila osvědčenou a bezpracnou variantu s použitím mé oblíbené směsi na Vege burger s cibulkou. Kuličky jsou hotové raz dva a výsledek je vždy šťavnatý.

Nakládanou cibuli jsem si pro začátek připravila jen do menší skleničky ze 2 cibulí, příště jí rovnou naložím více. Hodí se do mnoha sendvičů, wrapů, k zapečeným jídlům, karbanátkům, k luštěninám, na chleby s pomazánkou. Její zářivá růžová barva dodá každému talíři šmrnc.

 Ingredience

  • 1 balení Vege burger s cibulkou
  • 190 ml vody + 60 ml oleje do směsi
  • 1 bageta francouzská nebo tmavá
  • Zelenina k obložení – lístky rukoly, plátek rajčete
  • Omáčka k potření bagety dle chuti – např. ochucená vege majonéza, česneková omáčka, pepřová, s příchutí kari…

Na nakládanou cibuli

  • 2 červené cibule
  • ½ hrnku jablečného octa
  • ¾ hrnku vody
  • 2 lžíce cukru
  • malou lžičku soli

 Postup

  1. Sladkokyselou cibuli si naložte den předem do skleničky. Jednoduše v malém rendlíku svařte vodu s octem a cukrem, dochuťte solí. Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a naskládejte do skleničky. Zalijte nálevem a po vychladnutí uzavřete víčkem a skladujte v lednici.

  2. Směs Vege burger s cibulkou připravte podle návodu a nechte alespoň 30 minut odležet.

  3. Naolejovanýma rukama tvořte kuličky a vyskládejte je na nepřilnavý plech. Pečte do lehkého zezlátnutí na 190 stupňů asi 15 minut.

  4. Zatímco se pečou kuličky, můžete si vyrobit vlastní omáčku do bagety. Na fotce je jednoduchá omáčka z veganské majonézy ochucená citronovou šťávou, hořčicí a špetkou jemného kari koření.

  5. Bagetu na jedné straně podélně rozřízněte a potřete omáčkou. Dejte vrstvu rukoly, případně pár slabých koleček rajčat. Vložte upečené vege kuličky a doplňte dle chuti nakládanou cibulí a ještě trochou omáčky.

TIP

Směs na kuličky existuje ve více variantách. Vyzkoušet můžete také verzi se zeleninou. Super je i verze klasik, kterou ráda kombinuji s uvařenými fazolemi, když chci do kuliček dostat luštěninu.👍

> ☝️Chcete sytou svačinu, která se hodí do krabičky s sebou? Doporučuji také vyzkoušet tento sendvič s omeletou.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...