Recept

Špenátové palačinky s čerstvým sýrem a uzeným lososem

Chcete zaujmout na talíři a zároveň si dopřát porci listové zeleniny? Tento snadný recept na zářivé špenátové palačinky stojí za vyzkoušení. Skvělé jsou jen se sýrem, uzený losos jim ovšem dodá jedinečnou chuť.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept se může hodit, když je chuť zkusit něco nového, ale také, když je potřeba zapojit do nějakého jídla listový špenát.

Zelené palačinky na slano mě baví a baví mě do nich dávat pokaždé jinou náplň.

 Ingredience na 2 porce

Na palačinky

  • 100 g čerstvých špenátových listů
  • 2 vejce (z volného chovu)
  • 200 ml mléka (já jsem dala rostlinné mandlové)
  • 100 g hladké nebo jemně mleté mouky (typ dle výživových preferencí, já jsem dala jemně mletou celozrnnou špaldovou)
  • Sůl, může být i pepř

Na náplň

  • Čerstvý smetanový sýr (může se smíchat třeba i s Ricottou nebo se Skyrem)
  • Uzený losos
  • Dle chuti čerstvé bylinky

 Postup

  1. Do mixéru dám špenátové listy, vejce, rostlinné mléko, ochutím solí, trochou pepře a rozmixuji krátce do hladka.
  2. Postupně přisypávám mouku a sleduji konzistenci. Těsto musí být hustší než na klasické palačinky. Pořád je ale dostatečně krémové na to, aby se umělo pomalu rozlít po pánvi.
  3. Pánev rozpálím, potřu ji mašlovačkou třeba přepuštěným máslem a dám naběračku zeleného těsta. Rozleju a případně těstu pomohu stěrkou. Nechám zatuhnout, opatrně palačinku podeberu, obrátím a krátce opeču i z druhé strany.
  4. Potřu náplní, doprostřed dám kousky uzeného lososa, zatočím a překrojím šikmo na půl. Hotovo!

> ☝️Jakou jinou barvu mohou mít ještě palačinky? Třeba hnědou!🙂Zkuste tyto kakaové palačinky plněné tvarohem.Jsou akorát sladké a syté. 🐭

 TIP

Místo špenátu je možné použít také salát polníček. V receptech se chová podobně jako špenát. Mám vyzkoušeno. 🙂

Špenát se dá zakomponovat do polévek, salátů, zeleninových placiček, nádivek a teď už víme, že i do těsta na palačinky. Jednoduché na přípravu a zajímavé! 👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...