Tento recept berte jako inspiraci na to, jak parádně lze “zakamuflovat” čerstvý listový špenát do jídla, když samotný nikoho na talíři neoslní. Mně krátce podušený čerstvý listový špenát chutná. Dá se udělat na cibulce, přidat k němu trochu česneku, dát mu na pánvi pár minut a je hotovo. Do dcery ho ale nedostanu. Zamíchala jsem ho tedy do šťouchaných brambor a ,světe div se, všechno snězeno. Celá porce špenátu.
Jako přílohu jsem tentokrát dala dušenou rybu, kterou můžete podusit zcela samostatně.Já jsem si to zjednodušila tím, že jsem špenát využila jako zeleninový podklad a rybu jsem podusila na něm. Je pak křehká a nevysušená. Pokud by vám toho dušeného přišlo najednou už moc, lze k těmto špenátovým bramborám přichystat skvělou [RYBU PO MLYNÁŘSKU](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/ryba-po-mlynarsku “RYBU PO MLYNÁŘSKU”).Tu zvládne opravdu každý s jistým výsledkem 🙂
Pokud děláte špenátu větší množství, můžete na konci odebrat dětem stranou a dospělým do špenátu zamíchat ještě stroužek česneku.
Špenátové brambory lze napěchovat do naběračky a tvořit na talíři pěkné kopečky. Dětem, které by samotný špenát jinak nejedly, by se tato úprava mohla zamlouvat 🙂
Sdílet recept myšičky na: