Zkuste do bramboračky “vpašovat” různé další ingredience, které v klasice nemají co dělat, a připravte z ní syté jídlo. A v čem je tedy tato bramboračka speciální? Je hustá, bez mouky, výživná a to díky červené čočce a žitným nudlím.
Jelikož jí dělám pokaždé jiné množství, nezabývám se v tomto receptu přesným množstvím surovin.
Někdo si bramboračku neumí představit bez lesních hub či žampionů, tak tato ingredience už je na vás.
Polévky můžete uvařit hodně a máte-li doma malé děti, všichni si přijdou na své. Před závěrečným dochucením polévky odeberu její část pro děti a dospělým pak ještě doladím majoránkou a česnekem navíc.
Další varianta polévky, kterou mám vyzkoušenou, je s bulgurem a cizrnou.
Výborné je také polévku na talíři posypat lahůdkovým droždím. Význam to má nejen chuťový, ale i nutriční.
U této polévky nezáleží, kolik dáte brambor, zeleniny, čočky nebo nudliček. Když ji dobře ochutíte, vždycky se povede. Hustotu lze přece doladit na závěr.
Sdílet recept myšičky na: