Recept

Zdravé špaldové těstoviny s restovanou zeleninou a tempehem

Mít na stole zdravý chutný oběd neznamená strávit v kuchyni hodinu. Zkuste kombinaci restované zeleniny a tempehu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Další variace na těstoviny s tempehem, tentokrát s orestovanou zeleninou a bez smetany. Taktéž chutná a povedená kombinace. Opět se jedná o velice rychlý recept. Tentokrát jsem použila špaldová vřetena, jindy to jsou žitná kolínka, zkusit ale můžete pro změnu i bezlepkové těstoviny, které jsou dnes k sehnání všude.

Budete potřebovat

  • Těstoviny (v receptu jsou špaldová vřetena)
  • [Tempeh](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “Tempeh”) (uzený nebo marinovaný – hotový výrobek ze zdravé výživy)
  • Olivový olej
  • Cuketu (loupat jen velkou “starou” cuketu)
  • Rajče (bez slupky)
  • Tradiční sojovou omáčku
  • Petrželku na ozdobu a dochucení

Postup

  1. Těstoviny uvařte dle návodu – nerozvařte.
  2. Cuketu omyjte a nakrájejte na větší kousky. Rajče oloupejte a nakrájejte na kousky. 1. Obojí restujte na olivovém oleji pár minut. Cuketa musí zůstat pevná.
  3. Tempeh nakrájejte na kostičky a ke konci přidejte k zelenině. Stačí ho prohřát.
  4. Směs lehce ochuťte tradiční sojovou omáčkou a smíchejte s těstovinami.

Tradiční sojová omáčka je zdravé ochucovadlo. Pokud v regálu vezmete do ruky „něco“, co se jmenuje sojová omáčka a bude to obsahovat ocet, bílé víno, švestková povidla, glutaman sodný, rajský protlak a masové aroma, tak to raději vraťte zpátky 😉 Ne, to nebyl vtip, i takové „sojové omáčky“ jsou k mání …

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...