Recept

Špaldové těstoviny s cuketovo-sýrovou omáčkou

Co rychlého k těstovinám? Stačí mít po ruce cuketu, smetanu a vyzrálý sýr. Během pár minut je jídlo na stole.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

U receptů tohoto typu se držím principu “dostatek zeleniny na množství těstovin” a “nepřehánět to se sýrem”. Jídlo je pak syté, přesto dobře stravitelné. Sýry obecně kupuji různé. Občas plátky “light”, kde je třeba velmi vybírat značku, jindy zase tučné vyzrálé sýry, které chutnají k těstovinám a dodávají omáčkám plnou chuť.

Vzpomínám, jak jsem přišla do “sámošky” a za vitrínou “novinka”. Tvrdý nízkotučný sýr s názvem Linie. Já na prodavačku: “Je to dobrý?” Ona: “NE” 🙂

Potřebujete

  • Špaldové těstoviny
  • Menší cukety
  • Smetanu ( klasickou 30% nebo rostlinnou)
  • Cheddar
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, hladkolistou petržel nebo jiné čerstvé bylinky

Postup

  1. Dám vařit těstoviny a mezitím si připravím omáčku. Cuketu omyju a včetně slupky nakrájím na malé kostičky, které orestuji na olivovém oleji na mírném stupni. Ochutím solí, někdy ochutím BIO sypkým zeleninovým bujónem.
  2. Po pár minutách k cuketě přiliju smetanu a přidám nastrouhaný sýr. Volím cheddar, protože se dobře rozpustí a má výraznou chuť. Smetanu používám různou. Někdy klasickou, někdy bezlaktózovou, jindy třeba kokosovou nebo mandlovou.
  3. Promíchám v pánvi s těstovinami a hotovo!

 TIP

Pokud chcete, můžete cuketu udělat na cibulovo – česnekovém základu. Já jsem teď ale zvolila úplně jednoduchou variantu.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...