Recept

Špaldové řízky – aneb jak rychle obalit maso

Špaldové řízky jsou klasické řízky, které místo trojobalu obalíte v těstíčku ze špaldové krupice. Je to rychlé a výborné

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kdo by si občas nedal rád pěkně křupavý osmažený řízeček 🙂 Ale toho nepořádku z obalování…Pro změnu vyzkoušejte špaldové řízky. Jsou to klasické řízky, které místo trojobalu obalíte v těstíčku ze špaldové krupice. Je to rychlé a výborné.

Budete potřebovat

  • Kuřecí řízky (množství dle počtu strávníků)

Na špaldové těstíčko

  • 1-2vejce (na obalení 4 řízků by mělo stačit 1 vejce)
  • mléko (množství také podle toho, kolik těstíčka budete potřebovat)
  • špaldová krupice
  • sůl, popř. pepř

Postup

  1. Maso připravte jako na klasické řízky – omyjte, naklepejte, posolte apod.
  2. Připravte si špaldové těstíčko – rozmíchejte vejce s mlékem a postupně přidávejte špaldovou krupici, až docílíte požadované hustoty. Správná hustota je taková, aby šel řízek těstíčkem pěkně obalit, těstíčko na řízku chvíli vydrželo a hned nesteklo.
  3. Místo klasického trojobalu řízky tedy „vykoupejte“ v těstíčku ze špaldové krupice a osmažte na pánvi.

Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši a zeleninový salát.

Upozornění – jedním z nejnevhodnějších způsobů přípravy jídla je grilování a právě smažení. Smažit můžete v trojobalu (vídeňský způsob) nebo právě v těstíčku (francouzský způsob).Na průběh smažení má veliký vliv výběr oleje. Opravdu není jedno, na jakém oleji budete smažit. Je nutné vybírat oleje, které se nepřepalují ani při vyšších teplotách nad 190°.

Když smažit, tak zřídka a na správném oleji 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...