Recept

Špaldové čokoládové sušenky

Není nad to si během chvíle vyrobit plech domácích sušenek z kvalitních ingrediencí. Poctivá hořká čokoláda sušenkám dodá plnou chuť i pevnost, takže se hodí třeba i na cestu do krabičky na svačinu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tyto sušenky jsem vyrobila pro děti jako “něco na zub”. Já osobně považuji kvalitní vysokoprocentní hořkou čokoládu v menším množství za skvělou alternativu sladkostí. Moje holky ale tu opravdu hořkou čokoládu jíst nechtějí. Klasickou “mléčnou” ale samozřejmě nikdy nepohrdnou.

Zkusila jsem tedy kvalitní hořkou čokoládu zakomponovat do sušenek tak, aby i jejich celkové složení bylo “rozumné”, ale aby byly sladké, aby se nerozpadaly a aby nebyly tvrdé… Povedlo se!

Sušenky jsou ve všech směrech “tak akorát”. A to, že se snědly, je jasnou zámkou toho, že prošly 🙂

Na 10 sušenek potřebujete

  • 80 g jemně mleté špaldové mouky (zvolila jsem TYP 630)
  • 50 g vysokoprocentní hořké čokolády (dala jsem 80%)
  • 1 bio vejce
  • 50 g přírodního třtinového cukru s vysokým obsahem melasy Muscovado
  • 25 g másla
  • čtvrt lžičky bio kypřícího prášku do pečiva

 Postup

  1. Čokoládu rozpustím spolu s máslem do hladké hmoty. Nesmí se vařit, jen rozpustit.
  2. V misce ušlehám do pěny vejce spolu s přírodním cukrem Muscovado.
  3. Do vaječné pěny postupně zapracuji nejdříve rozpuštěnou čokoládu, pak prosátou mouku s kypřícím práškem. Důkladně promíchám a vzniklou středně tuhou hmotu dám vychladnout do lednice alespoň na půl hodiny.
  4. Pomocí lžičky odkrajuji kousky těsta a vzniklé hrudky či kuličky dávám na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Peču na 170 stupňů asi 17 minut.

Hrát si s čokoládou je vždycky zábava 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...