Recept

Špagety s mozzarellou, rajčaty a rukolou

Jednoduchý recept na voňavé špagety plné zdravých a kvalitních ingrediencí. Orestovaný česnek, zralá rajčátka, výrazná rukola a lahodná mozzarella jsou zárukou povedeného jídla.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience na 2 porce

  • cca 200 g suchých špaget (bezvaječné semolinové)
  • 60 g rukoly
  • 120 g mozzarelly (použila jsem minimozzarellu “kuličky”)
  • 1 menší balení malých rajčat (cherry, datlová, keříková, cca 200 až 250 g)
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej, sůl, pepř
  • Na ozdobu může být na jemno nastrouhaný parmezán (nebo podobný sýr jako Grana Padano, Gran Moravia atd.)

 Postup

  1. Dám vařit dostatečné množství vody na špagety a mezitím si připravím další ingredience. Oloupu stroužky česneku a nakrájím je na plátky. Rajčata omyju a překrojím na půlky nebo čtvrtky podle jejich velikosti. Rukolu opláchnu vodou a překrájím na menší kusy.
  2. Špagety dám vařit do dostatečně osolené vody podle návodu tak, aby zůstaly pevné na skus. Nesmí se rozvařit. Do pánve naliju olivový olej. U tohoto receptu nešetřím. Když je olej zahřátý, pozvolna na něm nechám rozvonět plátky česneku. Ty se nesmí spálit ani nesmí zhnědnout, jinak by česnek zhořkl. Vsypu rajčata a opět restuji, až se trochu opečou a povolí. Stačí pár minut. Osolím, opepřím dle chuti. Přihodím rukolu a už nerestuji. Nechám ji v horké pánvi jen zavadnout.
  3. Do pánve dám právě uvařené špagety, ty mohou zůstat klidně trochu “mokré”. Promíchám.
  4. Úplně na závěr přidám kousky minimozzarelly nebo nakrájenou tradiční mozzarellu. Plotna už nehřeje. Není cílem, aby se mozzarella roztekla. Stačí, když se prohřeje a jen příjemně povolí.
  5. Na talíři doladím pepřem a zakápnu olivovým olejem. Hotovo!

> ☝️Co zkusit špagety zase úplně jinak? Doporučuji vyzkoušet tyto celozrnné špagety s uzeným lososem.🙂

Ať se vám špagety povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...