Recept

Špagety s rajčaty – spaghetti al pomodoro

Čím méně komplikovaný recept, tím lepší. Tyto skvělé špagety jsou rychlé, chutné a když budete mít po ruce zralá čerstvá rajčata, výsledek vás nemůže zklamat.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Máme srpen, ideální období pro zralá rajčata. Kromě toho, že si z nich můžete dělat saláty, sugo či domácí kečup, tak je naprosto jednoduchou a výbornou variantou základní italský recept – spaghetti al pomodoro. Dříve jsem si myslela, že loupat rajčata je „práce“, že mě to bude v kuchyni zdržovat a otravovat. Není to tak. Je to otázka chvilky…

Budete potřebovat

(cca 3 porce)

  • Kvalitní špagety
  • 8 velkých zralých rajčat
  • Olivový olej extra virgine
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, čerstvě mletý pepř
  • Bazalku – ideálně čerstvou, když nemáte, tak sušenou
  • Čerstvou petržel (lze vynechat)
  • Parmazán k podávání

Postup

  1. Potřebné množství špaget uvařte podle návodu na skus.
  2. Rajčata nařízněte u stopky do křížku a vhoďte do vroucí vody, aby se spařila. Nechte je tam cca 2 minuty. Slupka pak půjde skoro sama dolu.
  3. Spařená a oloupaná rajčata nakrájejte na malé kostičky. Jak jsou bez slupky, jde to raz dva.
  4. V hlubší pánvi zahřejte olivový olej, přidejte na kostičky pokrájené dva stroužky česneku a nechte zavonět.
  5. Přidejte pokrájená rajčata.
  6. Osolte, případně trochu opepřete, přidejte bazalku, pokud máte, tak i trochu petržele, a duste 5 minut. Z rajčat se odpaří voda, směs trochu zhoustne a spojí se.
  7. Podávejte se špagetami a nastrouhaným parmezánem. Labužníci na talíři ještě lehce zakápnou olivovým olejen extra virgine.

TIPY

  • Pokud nebudete vědět, z kolika rajčat pro kolik lidí směs udělat, já jsem si vypočítala, že na osobu jsou zapotřebí cca 3 rajčata. Může to být i méně, ale pořád je lepší mít na talíři více té zdravé rajčatové směsi než horu těstovin.

  • Pokud česnek nemusíte, můžete dva stroužky nechat v celku, se směsí je jen provařit, ovonit ji a pak je vyjmout.

Proč recepty dělat komplikované, když ty jednoduché bývají kolikrát ty nejlepší 🙂

Dobrou chuť!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...