Recept

Snídaně plná kvalitních živin

Inspirace na snídani s nízkým glykemickým indexem. Obsahuje dostatek vlákniny, bílkovin a zasytí na několik hodin.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jak už jste si určitě všimli, na Myšičce se objevují nejen přesné recepty, ale i různé inspirace, jak věci zkusit jinak. Tak dnes jednu přidávám. Snídaňovou 🙂 Mojí oblíbeností jsou různé vločky na slano, které doplňuji pokaždé o jinou zeleninu, koření a bílkovinu nejčastěji v podobě vajec, cottage či tvrdého sýra.

Na 1 porci budete potřebovat

  • 4 lžíce vloček (dala jsem pohankové, mohou být ovesné jemně mleté atd.)
  • 1 malou mrkev
  • 1 hrnek vývaru nebo vody + koření dle chuti
  • Přepuštěné máslo Ghí
  • 2 vejce
  • 2 plátky slaniny (nebo šunky)
  • čerstvou petrželku, pažitku, můžete doplnit ještě dýňovými semínky

Postup

  1. V malém rendlíku orestujte na troše másla Ghí na hrubo nastrouhanou mrkev. Přidejte vločky, zalijte vývarem nebo vodou a ochuťte kořením. Já dávám římský kmín, někdy špetku kari, lžičku sušené petrželky a čerstvě mletý pepř. Pár minut povařte, v případě potřeby lze konzistenci doladit tekutinou. Když si vločky takto na slano dělám samostatně, přidám do nich ke konci trochu nastrouhaného sýra Grana Padano a pár kešu ořechů.

  2. K vločkám si připravte klasickým způsobem vejce, jak je máte rádi. Já jsem teď zvolila míchaná na slanině.

Ne každý má rád ke snídani sladké kaše. Vločky na slano jsou ale způsob, jak zpestřit jednoduchým způsobem jídelníček o různé zdroje sacharidů. Vloček v dnešní době existuje mnoho druhů. Já třeba jáhlové dělám na sladko s banánem, pohankové zase se špenátem a sýrem.

Pořád platí, že na snídani se musíte těšit a musí vám chutnat … Z pohledu zdraví a zajištění pestrosti stravy ale stojí zato objevovat nové způsoby, jak se nasnídat 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...