Když chci v rámci pohoštění připravit na stůl nějaké zobání, jednou ze stálic jsou tyto tyčinky, které si dobře rozumí s různými hustými dipy z luštěnin, pečené zeleniny či jogurtu.
Ráda je dělám z jemně mleté celozrnné špaldové mouky a sypu kmínem, pikantním kořením a různými semínky. Jednou jsem zkusila tyčinky posypat nadrcenými lískovými oříšky a už jsem u nich zůstala. Opečené lískové oříšky dodají tyčinkám jedinečnou chuť.
Potřebujete
Množství na 1 plech
150 g jemně mleté špaldové mouky
150 g bio tvarohu
150 g másla
Vejce na potření
Semínka, kmín, papriku,
Postup
Z mouky, měkkého másla a tvarohu vypracuji hladké těsto.
Dám ho odležet do lednice, aby se dalo dobře vyválet asi na 0,5 cm.
Těsto přendám na plech vyložený pečicím papírem, potřu rozšlehaným vejcem, posypu nadrcenými ořechy a semínky.
Peču na 180 stupňů do zlatova asi 20 minut.
Tyčinky je pěkné a praktické naskládat na tác jako pohoštění spolu se špalíčky zeleniny a hummusem
A samozřejmě je důležité se o ně rozdělit a né si schovat celý plech pro sebe pod postel 🙂