Recept

Sladké nepečené energetické kuličky ze 4 ingrediencí

Snadné na přípravu, z dostupných surovin. Hodí se jako zdroj energie na výlety či sport, skvěle poslouží i jako sladkost na chuť. 👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jedna z verzí energetických kuliček, na které mám ingredience vždy doma. Kuličky se dají samozřejmě připravit i z ořechů, tímto receptem chci ale ukázat, že i semínka fungují. Výborná jsou pro tento účel slunečnicová. Opražené získají jedinečnou chuť a dají se snadno rozmixovat. Kromě toho jsou výborným a lokálním zdrojem zdravých tuků a mikroživin.

Ingredience na 18 kuliček

  • 120 g datlové pasty (hmotnost rozmíchané vláčné pasty)
  • 40 g slunečnicových semínek
  • 40 g ovesných vloček (dala jsem jemně mleté celozrnné)
  • Citronová šťáva na doladění chuti a konzistence (asi 1 lžíce)

Postup

  1. Připravím si datlovou pastu. Buď je možné ji připravit z datlí, tak, že se rozmixují s trochou vody, nebo ukrojím kus z hotového výrobku jménem Datlová pasta a také rozmixuji a lehce zvláčním vodou konzistenci.
  2. Na pánvi si krátce na sucho opražím semínka spolu s vločkami. V malém robotu rozmixuji do hladka.
  3. Promíchám důkladně s datlovou pastou a doladím citronovou šťávou. Ze hmoty vytvořím kouli a tu dám odležet do lednice. Alespoň na půl hodiny.
  4. Pak už jen tvořím kuličky a hotovo!

 TIP

Místo datlí je možné použít i sušené meruňky a stejným způsobem z nich rozmixováním vyrobit pastu. Chuť kuliček bude zase jiná… 🙂

> ☝️A co použít do kuliček cizrnu? Za vyzkoušení stojí tyto cizrnové kuličky jako zdravá sladkost. Jsou lahodné! 🐭

Připravovat si zdravé a výživné kuličky doma je velmi snadné. Stačí jen najít tu správnou kombinaci pro chuťové buňky. 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...