Recept

Skvělé knedlíky z domácí pekárny s celozrnnou moukou

Pokud kynutý knedlík, tak jedině domácí. To si ho totiž můžete připravit s celozrnnou moukou. Jsou úžasné.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Knedlík obecně nepatří do repertoáru zdravého stravování, pokud si ho ale dáte jednou za čas, navíc si uděláte domácí, není co řešit. Knedlíky chutnají většině dětí a málokdo si dokáže představit bez knedlíku třeba svíčkovou. Mnoho lidí knedlík kupuje, málokterý je ale opravdy dobrý, navíc jsou jen z bílé vymleté mouky.

Udělat si domácí knedlík není nic složitého, obzvlášť, pokud vám těsto umíchá domácí pekárna. Já ho připravuji zásadně s celozrnnou moukou a všem moc chutná.

Budete potřebovat

(množství na 2 střední šišky)

  • 200ml mléka (nebo 100ml mléka a 100ml vody)
  • 200g pšeničné celozrnné mouky
  • 200g polohrubé mouky (nebo 100g polohrubé a 100g hrubé)
  • 1 vejce
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku sušeného droždí

Postup

  1. Do domácí pekárny nejdříve nalijte mléko.
  2. Pak přidejte jedno vejce a rozmíchejte ho.
  3. Dále vsypte všechny ostatní ingredience – mouku, cukr, sůl, droždí. Dbejte na to, abyste přímo na sebe nenasypali sůl s droždím, neměli by přijít do přímého kontaktu.
  4. Zapněte program těsto.
  5. Po uplynutí programu (mojí pekárně to trvá hodinu a půl) těsto vyklopte na hrubou moukou posypanou plochu a vytvarujte dvě šišky.
  6. Ty vložte do vroucí vody a vařte 20 – 25 minut. Knedlíky také můžete připravit v páře.
  7. Po vyjmutí z hrnce každý knedlík několikrát propíchněte, aby z něj mohla uniknout pára.

Naposledy jsme si na tomto knedlíku celá rodina pochutnali s mojí zdravou svíčkovou, kterou už připravuji od oka, recept brzo napíšu…

Dobrou chuť!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...