Inspiraci na tento recept jsem objevila na oblíbených stránkách Davídkovo koření. Zbožňuju recepty, které šetří můj čas a nemusím stát u plotny a hlídat a míchat.🙂
Zní to až podezřele jednoduše. Stačí nakrájet cibuli, maso a zelí, vše smíchat dohromady a šoupnout to do trouby. A ono to geniálně funguje!
Množství je do většího pekáče. Z kila masa a z kila zelí. Pokud jste doma dva, budete ho jíst asi 3 dny.😀 No co, dobrého segedínu není nikdy dost.
K segedínskému guláši se tradičně podává houskový knedlík. Já místo knedlíku preferuji vláčný kváskový chléb. Když si chci s přílohou vyhrát, skvěle se hodí chlupaté knedlíky, jejichž základ tvoří vařené i syrové brambory.
Jak zesílit chuť segedínu, aby byl výrazný a měl šmrnc? Skvěle se mi osvědčil tento Garlic pepper neboli česnekový pepř. Je to univerzální koření pro zesílení chuti, které používám místo česneku a pepře. Hodí se perfektně nejen do různých gulášů, perkeltů, ale také na steaky a ryby. Já Garlic pepper dávám i do cibulového salátu. Přidejte 1 lžičku Garlic pepperu do segedínu a to budete koukat. Já už to nedělám jinak.🙂
Originální recept na pečený segedínský guláš, ze kterého jsem vycházela, najdete tady.
Sdílet recept myšičky na: