Recept

Rýžové těstoviny s tempehem a fazolkami – s rychlou omáčkou z rostlinné smetany

Rychlé a atraktivní jídlo plné chuti i živin. Osvědčené rýžové těstoviny, tempeh, křupavé zelené fazolky v rychlé krémové omáčce z rostlinné smetany. Jemné kari koření dodá těmto těstovinám šmrnc i super barvičku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience

  • 1 balení rýžových těstovin – osvědčené jsou Risolino
  • 1 balení tempehu
  • 1 cibule
  • Na dochucení sůl, pepř, jemné kari koření
  • 1 lžička sypkého zeleninového bujónu
  • Přepuštěné máslo nebo olej s vysokým kouřovým bodem
  • 1 balení rostlinné smetany – použila jsem tuto rýžovou smetanu
  • 150 g zelených fazolek – může být i brokolice nebo hrášek

 Postup

  1. Dejte vařit rýžové těstoviny podle návodu. Mějte na paměti, že bezlepkové těstoviny je třeba více hlídat a raději je nechat “lehce dojít”, než je převařit. Po uvaření je promíchejte se lžičkou oleje.

  2. Připravte si minutkovou omáčku. Na přepuštěném oleji orestujte lehce do zlatova na drobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kostičky nakrájený tempeh. Pokud je přírodní, ještě ho ochuťte kořením. Tempeh krátce orestujte.

  3. Přidejte asi 2 lžičky kari koření. Já jsem použila jemnější nepálivou variantu. Dle chuti ještě zvýrazněte zeleninovým bio bujónem.

  4. Vlijte rostlinnou smetanu a krátce společně prohřejte. Rostlinnou smetanu není třeba dlouho vařit.

  5. Na závěr promíchejte s těstovinami a nakrájenými zelenými fazolkami připravenými nad párou.

TIP č. 1

Rostlinné smetany jsou alternativou tradiční živočišné smetany. Jsou variantou pro příznivce rostlinné stravy nebo pro alergiky. Můžete vybírat mezi mnoha druhy. Výhoda tohoto receptu je v tom, že snese jak chuťově jemnou a neutrální rýžovou smetanu, tak specifickou kokosovou smetanu. Rostlinné smetany je dobré do jídla přidávat až ke konci.

 TIP č. 2

Zeleninový bio bujón je univerzální dochucovadlo, které využijete jak do omáček, tak polévek. Mně se osvědčilo toto velké balení Würzl, které vydrží v zásobách delší dobu. Existují i další alternativy bujónů bez glutamanu, doporučuji mrknout na eshop Countrylife.cz.

> ☝️Další tip na jídlo bez masa? Vyzkoušejte tyto Křupavé karbanátky v bezlepkové panko strouhance.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...