Recept

Rychlý jogurtový moučník s ovocem

Koukáte na misku ovoce a chcete upéct moučník, který budete mít raz dva hotový, bude vypadat "normálně", přitom do něj ale zvládnete schovat hrnek nějaké alternativní mouky a osladíte ho s rozmyslem. Tak to je přesně recept pro vás.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na tomto receptu vám chci ukázat, jak lze při pečení snadno zakomponovat dvě zajímavé ingredience. Pokud chcete, můžete jeden hrnek špaldové mouky nahradit třeba čirokovou. Čiroková mouka má neutrální chuť, je bezlepková a při pečení “nezlobí”.

Druhou ingrediencí jsou sušené pšeničné klíčky, které koupíte “za pár korun” a je možné je přidávat po lžičkách do jogurtu, do palačinkových těst, moučníků, chleba atd. Já je dávám třeba i do drobenky, která získá výbornou oříškovou chuť. A teď už jdeme péct 🙂

Potřebujete

(1 hrnek = 250 ml, množství je na 1 střední plech)

  • 2 hrnky mouky (dala jsem 1 hrnek jemně mleté špaldové a 1 hrnek bezlepkové čirokové mouky)
  • 250 g bílého jogurtu
  • 1/2 až 3/4 hrnku sladidla ( nakombinovala jsem přírodní třtinový cukr a nekalorické přírodní sladidlo erythritol)
  • 100 ml tekutiny (může být mléko, rostlinné mléko)
  • 2 vejce nejlépe z ekologického chovu
  • ½ hrnku oleje
  • 1 bio kypřící prášek do pečiva
  • libovolné ovoce (jahody, švestky, třešně, broskve, meruňky atd)
  • drobenku (dělám celozrnnou nebo ořechovou)

Postup

  1. Vejce vyšlehám se sladidlem do pěny a přidám všechny ostatní ingredience, tedy mouku, prášek do pečiva, tuk, jogurt a mléko (dala jsem mandlové).
  2. Těsto rozprostřu stěrkou na vymazaný a vysypaný plech a pokladu bohatě kousky ovoce.
  3. Dle typu zvoleného ovoce vyrobím drobenku. S tou si pokaždé hraju a dělám ji, jak mě zrovna napadne a čeho potřebuji dosáhnout. Teď jsem ji udělala z namletých mandlí a sušených pšeničných klíčků, trošky kokosového oleje a lehce jsem směs dosladila panelou, což je sušená třtinová šťáva.
  4. Peču na 175 stupňů asi 30 minut do zlatova.

Tento moučník je opravdu vděčný, protože do něj lze bez problémů zakomponovat různé druhy mouk a sladidel. Drží i pěkně pohromadě, takže zvládne i cestu v krabičce 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...