Jakmile se spojí chuť kari a kokosového mléka, nemůže to být špatně 🙂 Kokosové mléko lze použít tam, kde smetanu, má ovšem výhodu specifické chuti, která jídlu dodá šmrnc a orientální chuť.
Budete potřebovat
Uvařené špagety (nejlépe celozrnné)
Pórek (případně i mrkev na kolečka)
Ďobáčky (ochucené sojové nudličky) nebo uzený tempeh
Kokosové mléko (kupuji v plechovce)
Olivový nebo kokosový olej
Pikantní koření (použila jsem speciální směs HOT MADRAS)
Postup
Špagety uvařte podle návodu na skus.
V hlubší pánvi na oleji pozvolna restujte pórek, aby změkl. Po chvíli přidejte rostlinnou bílkovinu, v tomto případě Ďobáčky. Ty stačí jen prohřát jedná se o hotový výrobek.
Přidejte koření a zalijte kokosovým mlékem. Nechte pár minut probublat, aby se chutě spojily.
Nakonec v pánvi promíchejte se špagetami.
TIP
Koření HOT MADRAS jsem objevila nedávno v jednom pákistáncko-indickém bistru. Obsahuje koriandr, kurkukmu, chilli, horčici, pepř, fenyklová semínka, česnek, sůl, fenykl. Dá se sehnat v pálivé variantě i v jemné variantě (mild). Ochutí výborně krémové zeleninové polévky z paprik, rajčat a mrkve a vyrobíte díky němu jednoduše tradiční indické jídlo “madrás”, které je výborné jak v kuřecí, tak vegetariánské variantě.
Já jsem ho použila na tyto špagety, které jsou extra rychlé a vynikající.