Recept

Rychlé pikantní špagety s kokosovým mlékem

Když chcete mít teplé vyvážené jídlo do 15 minut na stole, skvěle se hodí třeba tyto špagety, které jsou navíc čistě rostlinné.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jakmile se spojí chuť kari a kokosového mléka, nemůže to být špatně 🙂 Kokosové mléko lze použít tam, kde smetanu, má ovšem výhodu specifické chuti, která jídlu dodá šmrnc a orientální chuť.

Budete potřebovat

  • Uvařené špagety (nejlépe celozrnné)
  • Pórek (případně i mrkev na kolečka)
  • Ďobáčky (ochucené sojové nudličky) nebo uzený tempeh
  • Kokosové mléko (kupuji v plechovce)
  • Olivový nebo kokosový olej
  • Pikantní koření (použila jsem speciální směs HOT MADRAS)

Postup

  1. Špagety uvařte podle návodu na skus.
  2. V hlubší pánvi na oleji pozvolna restujte pórek, aby změkl. Po chvíli přidejte rostlinnou bílkovinu, v tomto případě Ďobáčky. Ty stačí jen prohřát jedná se o hotový výrobek.
  3. Přidejte koření a zalijte kokosovým mlékem. Nechte pár minut probublat, aby se chutě spojily.
  4. Nakonec v pánvi promíchejte se špagetami.

TIP

Koření HOT MADRAS jsem objevila nedávno v jednom pákistáncko-indickém bistru. Obsahuje koriandr, kurkukmu, chilli, horčici, pepř, fenyklová semínka, česnek, sůl, fenykl. Dá se sehnat v pálivé variantě i v jemné variantě (mild). Ochutí výborně krémové zeleninové polévky z paprik, rajčat a mrkve a vyrobíte díky němu jednoduše tradiční indické jídlo “madrás”, které je výborné jak v kuřecí, tak vegetariánské variantě.

Já jsem ho použila na tyto špagety, které jsou extra rychlé a vynikající.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...