Recept

Rychlé pikantní fazole

Češi jí v současné době katastrofálně málo luštěnin, zkuste to napravit pomocí tohoto pikantního receptu ;)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Luštěniny je samozřejmě nejlepší připravovat čerstvé, ne pokaždé je ale čas je namáčet, nebo čekat do druhého dne. Pro tento případ je tu recept na pikantní fazole za použití fazolek konzervovaných.Jedná se celkem o těžší jídlo, proto to s porcí nepřežeňte 😉 Jelikož prý Češi jí v současné době katastrofálně málo luštěnin, zkuste to napravit pomocí tohoto receptu 😉

Budete potřebovat

  • 1 konzervu červených fazolí v mírně slaném nálevu
  • 1 konzervu bílých fazolek v rajčatové šťávě
  • 1 velkou cibuli nakrájenou na proužky
  • 1/2 balení uvařených sojových kostek (kdo jim neholduje, tak je jednoduše vynechá, možno nahradit kvalitní klobásou, kdyby třeba chlap „brblal“ nad sójou ;))
  • 2 nožičky kvalitních párků s vysokým obsahem masa (nejlépe kvality BIO, k sehnání v supermarketech)
  • Trošku vody na podlití
  • Trošku rajčatového pyré na dotažení chuti (možno nahradit kvalitním kečupem bez éček)
  • Olivový olej
  • Na dochucení – červenou papriku, sušenou chilli papričku nebo pálivou papriku, sůl, čerstvý mletý pepř
  • Trošku mouky na případné zahuštění (max. 1 lžíci, klasické, rýžové, instantní)

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na hrubší proužky a restujte na trošce olivového oleje.
  2. Až cibulka začne vonět, přidejte k ní na kolečka pokrájený párek, uvařené sojové kostky a společně restujte. Sojové kostky se vaří dle návodu spolu s bujónem, aby nasákly chuť. Vaří se cca 15 minut a po uvaření se musí vymačkat (zbavit vody)
  3. Pak ke směsi přidejte sladkou papriku, promíchejte a vlijte červené i bílé fazole. Dále ochuťte solí, pepřem a pikantní paprikou nebo sušenou chilli papričkou.
  4. V případě, že směs bude příliš hustá bez šťávy, podlijte trochou vody a přidejte lžíci rajčatového pyré nebo kvalitního kečupu.
  5. Zahustěte troškou mouky, promíchejte a krátce provařte.

Podávejte s nasucho opečeným arabským chlebem.

I když tento recept obsahuje konzervu, uzeninu a kečup, což zní strašně ;), vždy záleží na kvalitě použitých surovin a četnosti jejich používání.

Dobrou chuť 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...