Lívance z ricotty nejčastěji připravuji v základní variantě bez ovoce. Každý si je pak na talíři doladí, jak mu vyhovuje. Teď jsem však měla chuť zakomponovat do nich velké pevné borůvky, které jim dodají extra chuť, šťavnatost a zajímavost. Borůvky se zapečou v těstě, hezky drží na místě a lívanečky se pohodlně jí.🙂
Zatímco běžné lívance jsou hlavně o mouce, tyto jsou plné kvalitních bílkovin. Lívanečky jsou tak vděčné, že se hodí i jako svačinka někam na výlet. Chutnají totiž dobře i studené. Když je beru někam s sebou, tak do nich nedávám ovoce. Z těsta jen upeču malé lívanečky a ostatní dobroty k nim dám do jiné krabičky.
Lívanečky je možné upéct více do sladka, kdy těsto lehce osladím, nebo je nechat neutrální a obložit si je klidně slanými ingrediencemi. Vyzkoušejte obojí!🙂
> ☝️Kam by se ještě hodila Ricotta? Doporučuji vyzkoušet tyto slané špenátové palačinky se sýrem a uzeným lososem.🙂
Ať se vám lívanečky povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: