Recept

Rychlá voňavá písmenková polévka

Tuto polévku zvládnete, i když doma skoro "nic" nebude. Je rychlá a díky mrkviččce restované na másle a majoránce i úžasně voňavá.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Třídila jsem doma skříň a narazila na vytrženou stránku s receptem na „Žižkovskou polévku“. Skoro nic na ní nepotřebujete a já jsem ten den doma opravdu skoro nic neměla …Zkusila jsem ji tedy, malinko upravila, a byla více než překvapená. Z takového „nic“ za pár minut parádní polévka.

Budete potřebovat

  • 2 lžíce másla a 2 lžíce olivového oleje
  • 1 – 2 na jemno nastrouhané mrkve (množství podle velikosti mrkve, můžete nastrouhat i na hrubo)
  • 3 lžíce jemně mleté celozrnné špaldové mouky
  • 1,2 litru vývaru (voda + zeleninový BIO bujón bez glutamátu, popř. Solčanka)
  • 3 hrstky polévkových těstovin (použila jsem písmenka, dětem se jí lépe než nudle)
  • Hrstku sušené majoránky
  • Petrželovou nať (čerstvou nebo mraženou, pokud ji tedy máte po ruce)
  • Dospělým můžeme následně dochutit ještě trochou soli a pepře

Postup

  1. Na másle a olivovém oleji orestujte nastrouhanou mrkev po dobu 2 minut.
  2. Zaprašte 3 lžícemi celozrnné špaldové mouky a zasmahněte.
  3. Zalijte vývarem a vařte celkem 15 minut (tak, aby se mouka provařila).
  4. 5 minut před koncem varu ale přidejte majoránku a polévkové těstoviny. Pořádně je promíchejte,aby se nepřichytily ke dnu a ještě pak párkrát polévku zamíchejte.
  5. Na zlepšení chuti můžete ještě přidat na jemno posekanou čerstvou nebo mraženou petrželovou nať a trochu majoránky.

I když se Vám může zdát, že je mouka v polévkách či omáčkách přovařená už za 5 minut, je zapotřebí ji vařit 15 minut. Je pak pro organismus lépe stravitelná.

TIP

Jak v komentářích napsala Hanka, mouku lze případně nahradit [hraškou](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/hraska “hraškou”)a polévka získá šmrnc navíc 🙂

Majoránku, špaldovou mouku, trochu polévkových těstovin a alespoň jednu mrkev mám doma vždy, i když je jinak v lednici totálně vymeteno, takže tuto polévku zvládnu bez problémů kdykoliv 😉

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...