Třídila jsem doma skříň a narazila na vytrženou stránku s receptem na „Žižkovskou polévku“. Skoro nic na ní nepotřebujete a já jsem ten den doma opravdu skoro nic neměla …Zkusila jsem ji tedy, malinko upravila, a byla více než překvapená. Z takového „nic“ za pár minut parádní polévka.
I když se Vám může zdát, že je mouka v polévkách či omáčkách přovařená už za 5 minut, je zapotřebí ji vařit 15 minut. Je pak pro organismus lépe stravitelná.
Jak v komentářích napsala Hanka, mouku lze případně nahradit [hraškou](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/hraska “hraškou”)a polévka získá šmrnc navíc 🙂
Majoránku, špaldovou mouku, trochu polévkových těstovin a alespoň jednu mrkev mám doma vždy, i když je jinak v lednici totálně vymeteno, takže tuto polévku zvládnu bez problémů kdykoliv 😉
Sdílet recept myšičky na: