Recept

Rychlá pánev s krevetami, zeleninou a kokosovým mlékem

Inspirace na to, jak mít do 10 minut na stole zdravé jídlo hýřící barvami i chutěmi :) Kari koření, kokosové mléko, krevety, koriandr a zelenina je výborná kombinace.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Některé recepty na webu nejsou vlastně recepty, ale jen inspirace. A to je přesně tento případ 🙂 Jedná se o základní návod a nápad, jak lze rychle, snadno a jednoduše vyrobit dobré jídlo.

Fotku berte s rezervou. Původně jsem tuto pánev ani nechtěla fotit. Byl to jen můj rychlooběd. Dala jsem do něj to, co mi zrovna padlo do oka a co jsem měla k dispozici.

A už se těším, až to udělám znovu a zase s jinými ingrediencemi. Princip přípravy je totiž pořád stejný 🙂

Potřebujete

  • krevety (měla jsem už ty hotové “růžové” v zamraženém stavu)
  • Kousky různé zeleniny jako paprika, mrkev, brokolice, cuketa, pórek
  • Mohou být i čerstvé žampiony na plátky, čerstvý špenát atd.
  • Kokosové mléko (NE kokosový nápoj v krabici jako alternativa mléka, ale opravdu krémové kokosové mléko)
  • Na dochucení kari koření nebo červená kari pasta citronová šťáva, čerstvý koriandr
  • Olej (Já jsem dala avokádový)

 Postup

  1. Nejdříve si přípravím krevety podle toho, jaký druh a v jakém stavu je mám. Když mám mražené, nechám je (dle doporučení) pozvolně rozmrznout. Zeleninu si nakrájím na střední kousky.
  2. V pánvi orestuji nejdříve tužší zeleninu jako papriku, brokolici či mrkev, pak přidám třeba plátky žampionů a krevety. Společně orestuji, ochutím kořením a zaliju kokosovým mlékem. Společně pár minut provařím. Na konci chuť doladím koriandrem a citronovou šťávou.

Jako příloha je výborná rýže, na fotce vidíte zrovna kulatozrnnou sushi rýži.

A kdo chce mít v pánvi chutí více než dost, může ještě doladit chilli papričkami 🙂

Pánev plná chutí, kde se “řízené a rozumné” kreativitě meze nekladou. Kokosové mléko zajistí lahodnou omáčku, která se hodí jak k zelenině, k houbám, rýži i krevetám…

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...