Inspirace na to, jak mít do 10 minut na stole zdravé jídlo hýřící barvami i chutěmi :) Kari koření, kokosové mléko, krevety, koriandr a zelenina je výborná kombinace.
Některé recepty na webu nejsou vlastně recepty, ale jen inspirace. A to je přesně tento případ 🙂 Jedná se o základní návod a nápad, jak lze rychle, snadno a jednoduše vyrobit dobré jídlo.
Fotku berte s rezervou. Původně jsem tuto pánev ani nechtěla fotit. Byl to jen můj rychlooběd. Dala jsem do něj to, co mi zrovna padlo do oka a co jsem měla k dispozici.
A už se těším, až to udělám znovu a zase s jinými ingrediencemi. Princip přípravy je totiž pořád stejný 🙂
Potřebujete
krevety (měla jsem už ty hotové “růžové” v zamraženém stavu)
Kousky různé zeleniny jako paprika, mrkev, brokolice, cuketa, pórek
Mohou být i čerstvé žampiony na plátky, čerstvý špenát atd.
Kokosové mléko (NE kokosový nápoj v krabici jako alternativa mléka, ale opravdu krémové kokosové mléko)
Na dochucení kari koření nebo červená kari pasta citronová šťáva, čerstvý koriandr
Olej (Já jsem dala avokádový)
Postup
Nejdříve si přípravím krevety podle toho, jaký druh a v jakém stavu je mám. Když mám mražené, nechám je (dle doporučení) pozvolně rozmrznout. Zeleninu si nakrájím na střední kousky.
V pánvi orestuji nejdříve tužší zeleninu jako papriku, brokolici či mrkev, pak přidám třeba plátky žampionů a krevety. Společně orestuji, ochutím kořením a zaliju kokosovým mlékem. Společně pár minut provařím. Na konci chuť doladím koriandrem a citronovou šťávou.
Jako příloha je výborná rýže, na fotce vidíte zrovna kulatozrnnou sushi rýži.
A kdo chce mít v pánvi chutí více než dost, může ještě doladit chilli papričkami 🙂
Pánev plná chutí, kde se “řízené a rozumné” kreativitě meze nekladou. Kokosové mléko zajistí lahodnou omáčku, která se hodí jak k zelenině, k houbám, rýži i krevetám…