Recept

Rychlá krémová polévka z medvědího česneku

Z medvědího česneku, který roste na jaře, můžete během chvíle vykouzlit skvělou krémovou polévku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Medvědí česnek lze sehnat v sušené podobě po celý rok. Nic se ale nevyrovná jeho čerstvé verzi. Pokud budete mít možnost dostat se k této úžasné bylině, neváhejte a zkuste si z ní udělat životabudící koktejl, pomazánku, pesto nebo třeba tuto rychlou polévku. [Medvědí česnek](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/medvedi-cesnek “Medvědí česnek”) lze obdržet v rámci bedýnky od farmářů, nebo si jej můžete sami natrhat v našich lesích. Příznivci medvědího česneku si na internetu rádi předávají informace o tom, kde zrovna roste.

Budete potřebovat

  • 200g medvědího česneku
  • cca 600ml vody (nakonec doředit podle potřeby)
  • 2 střední brambory
  • Sůl, popř. jiné ochucovadlo
  • Zakysanou smetanu na zjemnění (stačí lžíce)

Postup

  1. Do vody dejte vařit 2 střední brambory pokrájené na kostičky. Osolte a vařte do změknutí brambor.
  2. Před koncem varu přidejte medvědí česnek, nechchte jen zavadnout. Není potřeba jej dlouho tepelně upravovat.
  3. Zjemněte trochou zakysané smetany a vše rozmixujte do hladka.
  4. Výslednou hustotu dolaďte podle potřeby vodou.

TIP

Pokud nechcete použít bramboru, můžete postupovat také tak, že si na cibulce a oleji osmahnete 2 lžíce mouky, zalijete vývarem a necháte provařit. Do takto hotového základu vhodíte česnek, necháte zavadnout, zjemníte smetanou a do hladka rozmixujete.

Tato polévka je rychlá, výborná, hodí se k ní opečené krutony.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...