Recept

Skvělá hrášková polévka do 15 minut hotová

Výhodou této polévky je její rychlost a příprava z mraženého hrášku, který můžete mít vždy po ruce a připravit ji tedy v kterémkoliv ročním období.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Výhodou této polévky je její rychlost a příprava z mraženého hrášku, který můžete mít vždy po ruce a připravit ji tedy v kterémkoliv ročním období.

Dcerka tuto polévku pracovně nazvala „dubínková“, jelikož je krásně zelená jako pohádková postavička „pan Dubínek“. Panu Dubínkovi prý určitě moc chutná, tím pádem u nás doma chutnala také a 2 talíře zmizely během okamžiku 😉

Budete potřebovat

(množství na cca ¾ l polévky, pro celou rodinu určitě zdvojnásobit množství ingrediencí)

  • 1 balení mraženého hrášku (cca 350 – 400g, v Německu seženete za pár korun i BIO)
  • 1 lžíci másla a trošku olivového oleje
  • 15 cm pórku (tu bílou část)
  • 1 malou nebo ½ větší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Drůbeží nebo zeleninový vývar (množství dle potřeby, konzistence)
  • 2 lžíce zakysané smetany na zjemnění
  • V případě potřeby trocha soli nebo Solčanky na dochucení

Postup

  1. Na lžíci másla a troše olivového oleje osmahněte na kolečka pokrájený pórek a cibuli až zesklovatí a začne vonět.
  2. Přidejte mražený hrášek, který jste předtím nechali „povolit“. Restujte společně s cibulí a pórkem cca 2 minuty.
  3. Zalijte vývarem tak, aby byl hrášek ponořený, vody dejte max. tak 2 cm nad hrášek, doředit můžete vždy …
  4. Nechte povařit 5 minut. Když byste to s délkou varu přehnali, hrášek ztratí svoji úžasnou barvičku.
  5. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a dle chuti zjemněte zakysanou smetanou. Polévku můžete samozřejmě zjemnit i klasickou smetanou, ta zakysaná je ale zdravější, stravitelnější.
  6. Polévku můžete takto rovnou konzumovat nebo ji pro dokonalou jemnost propasírovat přes sítko. Slupky, které jdou jinak v polévce cítit, zcela zmizí a je zkrátka lepší, obzvlášť, pokud ji připravujete pro menší děti.
  7. Polévku můžete podávat s opečenými krutóny.

Zkuste ji, je rychlá a možná se vám podaří dostat do kohokoliv z rodiny hrášek, který by třeba jinak nejedli 🙂

Dobrou chuť!

Kamila

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...