Tato voňavá a barevná cizrnová pánev je výborná “jen tak”, skvěle se k ní však také hodí rýže basmati nebo kousek celozrnného žitného chleba.
Ingredience
Uvařená cizrna
Červená cibule
Malá rajčátka (nejlépe keříková nebo datlová)
Česnek
Olivový olej
Zelená petrželka nebo pažitka
Balsamikový krém nebo ocet
Na dochucení sůl, pepř
Postup
Základním předpokladem pro bleskové přichystání této cizrnové pánve je mít uvařenou cizrnu. Je možné ji koupit už hotovou, dokonce i ve skle, připravit si ji doma je ale velmi snadné a levné. Stačí cizrnu přes noc namočit a pak v jiné vodě uvařit do měkka.
Červenou cibuli nakrájím na proužky, rajčátka překrojím na půl nebo na čtvrtky podle jejich velikosti. V pánvi rozehřeju olivový olej a orestuji na něm cibuli s rajčátky, po chvíli přidám i plátky česneku. Osolím a opepřím.
Přidám uvařenou cizrnu, zelené bylinky, promíchám, pár minut prohřeju a stáhnu z plotny.
Ochutím balsamikovým krémem, který dodá jak cizrně, tak rajčatům šmrnc a svěží zajímavou chuť. Hotovo!