Recept

Zdravá rybičková pomazánka “do kysela”

Rybičkových pomazánek není nikdy dost, tady je recept na variantu s kyselými okurkami.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Rybičková pomazánka se dá udělat na mnoho dobrých způsobů – tady je jeden z nich. Často do ní strouhám mrkev, teď jsem zkusila okurky a dala více hořčice. Jen se musí dát pozor, aby se pomazánka udělala dostatečně tuhá – takže všechno slít, vymačkat a úspěch je zaručen 😉

Budete potřebovat

  • 1 sardinky v oleji
  • 1 kostka žervé (je to jak ½ klasického tvarohu, kdybyste použili tvaroh, tak jsou to cca 2 vrchovaté lžíce)
  • 1 lžíci másla
  • 1/2 lžíce hořčice (bez chemických konzervantů)
  • 5 tvrdších středních kyselých okurek (kdo by měl chuť, cibulkou také nic nezkazí)
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Sardinky důkladně slijte a vidličkou rozmačkejte.
  2. Přidejte změklé máslo a pořádně promíchejte a utřete.
  3. Teď směs spojte se sýrem typu žervé, přidejte hořčici, osolte, případně opepřete.
  4. Okurky na jemno nastrouhejte a v dlani vymačkejte přebytečnou vodu. Pokud byste ji tam nechali, pomazánka bude moc rozbředlá.
  5. Tuto pomazánku je nejvhodnější nechat ztuhnout v lednici, má pak lepší konzistenci. Mícháním povolí a díky máslu se zas v lednici pěkně zpevní.

Ryby v konzervě – ano nebo ne?

Z hlediska zdravého životního stylu si bez obav můžete dopřávat tuňáka kousky v konzervě. Drcenému se vyhýbejte, jen ať je ten kus masa v konzervě pěkně vidět. Bůhví, z čeho všeho je ta drť obraná … Dále si v klidu dávejte sardinky v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě, které vlastně jíme včetně kostí, takže jsou zdrojem vápníku. Poslední zdravou “rybí” konzervou jsou tresčí játra. Jsou nabité vitaminem D, ale také energií, takže je zařazujeme v malém množství.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...