Recept

Rajčatová polévka s kokosovým krémem a koriandrem

Velmi jednoduchá verze krémové rajčatové polévky, která vyniká svojí jemnou chutí. Její příprava je téměř bez práce.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Potřebujete

  • 2 plechovky drcených rajčat co nejlepší kvality (je znát na chuti)
  • 2 hrnky vývaru ( + další na doladění konzistence)
  • 4 lžíce kokosového krému (hustý kokosový krém v plechovce bez aditiv)
  • Na dochucení sůl, pepř, trochu kokosového cukru ke stáhnutí kyselosti rajčat
  • Koriandr ( mám zásobu mraženého)
  • Na ozdobu opražená slunečnicová semínka a dle sezóny zelené bylinky

 Postup

  1. Rajčata vyklopím do hrnce, přidám vývar, ochutím a nechám provařit 10 minut. Pokud chcete, můžete základ polévky udělat na cibuli, případně přidat i stroužek česneku.
  2. Pak už jen vše do hladka rozmixuji spolu s kokosovým krémem, který polévku zahustí, ale dodá jí i zajímavou chuť. Ke konci přidám nasekaný koriandr.
  3. Na malé pánvi na sucho opražím semínka. Někdy slunečnicová, kjindy dýňová a doplním jimi na talíři každou porci.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...