Recept

Rajčatová omáčka s mletým masem z pomalého hrnce

Díky pomalému vaření získá rajčatová omáčka plnou intenzivní chuť. Maso je dokonale měkké. Zajímavou přílohou je rýže parboiled s divokou rýží.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Potřebujete

  • 500 g mletého hovězího masa (zvolila jsem bio)
  • 700 g rajčatové passaty (1 velká sklenice)
  • 1 vrchovatou lžíci rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • Olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 1 až 2 lžičky přírodního cukru k doladění chuti (nebo jiná alternativa dle preferencí)
  • Na dochucení sůl, pepř, sušené oregano nebo jiné oblíbené bylinky
  • Trošku vody na podlití (dle situace)

Postup

  1. Nejdříve si orestuji cibuli a na ní mleté maso, až se zatáhne a získá barvu. Některé pomalé hrnce mají rovnou nádobu, ve které lze restovat, nebo ji dát nejdříve na plotnu.
  2. Orestované maso s cibulí dám do pomalého hrnce, ochutím solí, pepřem, česnekem, oreganem. Zaliju passatou, přidám rajčatový protlak a trochu osladím. Dle potřeby někdy podliju ještě troškou vody.
  3. Promíchám, přiklopím a zapnu na “vysoký stupeň” na 4 hodiny.

> ☝️Passatu můžete využít i v tomto receptu na celozrnné špagety s chorizem. 🙂

Nejraději tuto omáčku podávám s rýží. Mezi mé oblíbené patří rýže basmati nebo různé kombinace s rýží parboiled a černou divokou rýží.👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...