Recept

Pražená cizrna – slané křupavé zobání

Když vám zbyde uvařená cizrna, zkuste něco nového - vyrobit si naprosto jednoduše slané cizrnové "křupky"

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

To, že je [cizrna](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/cizrna “cizrna”) velice zdravá a na živiny hodnotná luštěnina, to už všichni asi víme. Její využití v kuchyni je opravdu mnohostranné – saláty, těstoviny, polévky, guláše, pomazánky, ale také pražená cizrna. Je jednoduše perfektní, příprava snadná a pokud toužíte vyrobit něco zajímavého a moc dobrého třeba na nějakou oslavu nebo jen tak k vínu, neváhejte 🙂

Budete potřebovat

  • Uvařenou cizrnu
  • Olivový olej
  • Koření – sladkou papriku, může být dle chuti i jiné
  • Sůl
  • Pečicí papír

Postup

  1. Uvařenou a suchou [cizrnu](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/cizrna “cizrnu”) v míse promíchejte s trochou olivového oleje a červenou paprikou tak, aby byly kuličky cizrny rovnoměrně ochucené.
  2. Rozprostřete rovnoměrně do pekáčku na pečicí papír.
  3. Pečte na 180 stupňů cca 40 – 45 minut podle vaší trouby. Zkrátka do křupava.
  4. Můžete trochu osolit.

Je určitě mnoho zdravějších způsobů, jak cizrnu využít. Když vám ale zbyde nějaká uvařená, rozhodně stojí za to zkusit vyrobit z cizrny malé slané kulaté křupavé “oříšky”

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...