Pórková smetanová polévka se sýrem

Rychlá polévka, kde pórek hraje hlavní roli. Když se rozvoní na přepušténém másle, je ve vzduchu cítit, že se chystá něco moc dobrého.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na 4 mističky budete potřebovat

  • 1 lžíci másla Ghí (přepuštěné máslo)
  • 1 větší pórek (asi 150 g)
  • 1 větší mrkev
  • 1 litr vývaru
  • 3 střední brambory
  • cca 100 ml smetany (12%)
  • 50 g tvrdého nastrouhaného sýra (dala jsem grana padano)
  • čerstvou nasekanou petrželku dle chuti

Postup

  1. Pórek očistěte a nakrájejte na půlkolečka. Mrkev očistěte a nasekejte na drobné kousky nebo nastrouhejte na hrubo. Mrkev spolu s pórkem poduste na másle pár minut.
  2. Zalijte vývarem a přidejte oškrábané brambory nakrájené na menší kostičky. Vařte, dokud brambory nebudou měkké.
  3. Sýr nastrouhejte, dobře promíchejte spolu se smetanou a vlijte do polévky. Už nevařte a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

Na závěr do polévky nasypte dle chuti nasekanou čerstvou petrželku, která nejen skvěle doladí chuť, ale dodá i nějaký ten vitamin C 🙂

Ať vám chutná! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Reklama partnera myšičky