Recept

Rychlá pórková polévka s červenou čočkou

Zeleninové krémové polévky chutnají jak dětem, tak dospělým. Díky červené čočce nemusíte polévku už nijak zahušťovat.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Hladké zeleninové polévky chutnají jak dětem, tak dospělým. Díky červené čočce nemusíte polévku už nijak zahušťovat. Je krémová a zdravá.

Budete potřebovat

  • Pórek
  • Brambory
  • Červenou čočku
  • Olivový olej+trochu másla
  • Zeleninový vývar nebo voda + trocha přírodního BIO bujónu na dochucení

Postup

  1. Pórek omyjte, podélně rozřízněte a nakrájejte na půlkolečka.
  2. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a másla a pórek orestujte, až změkne a provoní celou kuchyň
  3. Přidejte oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a propláchnutou červenou čočku.
  4. Zalijte vývarem a vařte do změknutí brambor a čočky (10 – 15 minut).
  5. Polévku na závěr do hladka rozmixujte.

Záměrně jsem nenapsala množství ingrediencí, záleží, kolik polévky chcete připravit. Obecně se dá říct, že na celý velký pórek můžete použít cca 100g červené čočky a cca 2 brambory. Na polévce se nedá absolutně nic zkazit, opravdu nezáleží, zda tam bude více pórku, brambor nebo čočky. Dobrá bude pořád, na konci si jen doladíte její hustotu vývarem nebo vodou.

TIP

Polévku můžete ještě na talíři doplnit lžící [kuskusu](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/kuskus-zakladni-priprava-plus-recepty “kuskusu”), jak je vidět na hlavní fotce.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...