Chuťově jedinečná a atraktivní pomazánka! Typově připomíná známou budapešťskou pomazánku, místo kyselé nakládané papriky však její základ tvoří čerstvá červená paprika pečená v troubě.
Na dochucení sůl, pepř, červený balsamikový ocet (pro pikantní chuť někdy dávám lžičku ajvaru)
Postup
Papriky umyju, rozříznu podélně na půl, položím do pekáčku řezem dolů. Někdy pod ně dám pečící papír. Peču na 190 stupňů asi 30 minut. Až se slupka trochu zpeče.
Papriky zbavím slupek, jádřince a nakrájím je na drobno.
Ve střední míse rozmíchám tvaroh se žervé a olivovým olejem a přidám papriky. Důkladně propojím a na závěr doplním o na drobno nasekanou červenou cibuli. Ochutím solí, pepřem a decentně zacáknu balsamikovým octem. Hotovo!