Jak už jste si jistě všimli, ráda do svých pomazánek přidávám různé druhy zeleniny.
V rámci pohoštění na oslavu jsem po dlouhé době sáhla v obchodě po sýru s modrou plísní, konkrétně po české Nivě.
Z dětství jsem znala třenou Nivu, kdy se Niva utřela s máslem a smíchala s cibulkou. Když ale nemáte zájem o tyto koncentrované kalorie, lze pomazánku pojmout více odlehčeně a zapojit celer, který je králem kořenové zeleniny 🙂
Potřebujete
100 g nivy ( může být i gorgonzola či roquefort)
100 g na jemno nastrouhaného celeru
50 g hustého bílého jogurtu ( třeba řecký)
Někdy dám trochu pepře, sůl většinou není třeba
Pažitku na ozdobu, může být i kurkuma
Postup
Nivu i celer nastrouhám na jemno. Smíchám s řeckým jogurtem a pomazánka je hotová.
TIP
Místo hustého řeckého jogurtu lze použít doma vyrobený základ na pomazánky z vykapaného jogurtu. Velký jogurt stačí nechat pár hodin či přes noc vykapat přes plátýnko 🙂
Pomazánka je hutná, hodí se proto skvěle také na jednohubky. Na každou jednohubku doporučuji dát špetku kurkumy a dozdobit zelenými bylinkami.