Recept

Pomazánka z Moravanky – zdravější verze

Zkuste nahradit levný nezdravý salám a majolku za zdravější ingredience. Pomazánka bude chutnat ještě lépe a navíc uděláte něco dobrého pro sebe :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Zkuste nahradit levný, složením pochybný, salám a majolku za zdravější ingredience. Pomazánka bude chutnat ještě lépe a navíc uděláte něco dobrého pro sebe 🙂

Tuto pomazánku jsem poprvé ochutnala na jedné oslavě. Oslovila mne pro svoji pikantní chuť, zcela mi ale neseděly použité ingredience. Stačila malá změna a hned může člověk snídat či večeřet, aniž by se to podepisovalo na jeho zdraví 😉

Budete potřebovat

  • 1 sklenici sterilované zeleniny „Moravanka“
  • 200g uzeniny (kvalitní šunka nebo bio párek)
  • 1 pomazánkové máslo bez příchuti
  • 1 na jemno nakrájená cibule nebo jarní cibulka (můžete vynechat)
  • 3 vejce uvařená na tvrdo
  • Sůl, pepř, 2 lžičky hořčice
  • Na doladění můžete přidat 1 lžíci sojanézy (rostlinná zdravější verze majonézy)
  • Na dochucení – sůl, pepř, hořčici

Postup

  1. Moravanku slijte, zeleninu nechejte okapat a vyndejte feferonku, kterou obsahuje každá sklenice. Rozkrojte ji a vyndejte zrníčka.
  2. Do přípravy pomazánky zapojte robot nebo tyčový mixér. Pokud máte robot, rozemelte v něm zeleninu spolu s uzeninou. Pokud robot nemáte, zeleninu rozdrťte tyčovým mixérem a uzeninu nastrouhejte.
  3. Vejce uvařte na tvrdo a buď je nastrouhejte nebo protlačte skrz mřížku. Zkrátka vejce zpracujte na drobno.
  4. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
  5. Směs zeleniny, uzeniny, vajec a cibule dejte do mísy a spojte s pomazánkovým máslem a případně s trochou sojanézy.
  6. Dochuťte lehce solí, pepřem a 2 lžičkami hořčice bez chemických konzervantů.

Pomazánka chutná na houskách, na chlebu i na opečených toustech. Nejlépe uděláte, když ji namažete na celozrnné nebo vícezrnné pečivo.

TIP

Pomazánku z Moravanky můžete použít jako pikantní podklad na chlebíčky.

Dobrou chuť 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...