Recept

Zdravá pomazánka s vejci a olivami

Pokud hledáte zdravou pomazánku a ještě vám chutnají olivy, vyzkoušejte tuto.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Pomazánky z vajec jsou vděčnou záležitostí. Máte-li rádi olivy, přidejte si jich do pomazánky, kolik chcete. Množství ingrediencí jsem přesně něuváděla, odhadněte podle toho, pro kolik lidí pomazánku chcete připravit.

Budete potřebovat

  • Několik vajec uvařených na tvrdo
  • Zelené olivy
  • Spojovadlo – lučina nebo žervé nebo pomazánkové máslo (každopádně pozor na nevhodná aditiva)
  • Na dochucení – sůl, hořčice, případně lžíce sojanézy

Postup

  1. Vejce uvařte na tvrdo a nasekejte na jemno, případně protlačte přes mřížku.
  2. Olivy nakrájejte na jemná kolečka, nebo posekejte nožem, případně v robotu.
  3. V misce rozmíchejte smetanový sýr, žervé, pomazánkové máslo, zkrátka, co vám v tu chvíli vyhovuje. Každopádně se podívejte na složení, aby se jednalo o “čistý” výrobek bez zbytečných aditiv.
  4. Pak už jen přidejte nasekaná vejce a olivy.
  5. Promíchejte a dochuťte solí, hořčicí, případně trochou sojanézy.

TIP

  • Kdyby se vám pomazánka zdála příliš tuhá, můžete ji kromě sojanézy jednoduše zjemnit lžící bílého jogurtu.

  • Pomazánku je možné použít i na jednohubky, v tom případě je lepší, aby byla jemnější. Vejce i olivy zkrátka posekejte hodně na jemno.

  • Do pomazánky se hodí také na jemno nakrájená lahůdková cibulka.

Pokud vám olivy chutnají, rozhodně se vyplatí zařazovat je do jídelníčku pravidelně, jelikož mají celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví. Olivy je možné přídávat do těstovin, zeleninových salátů, pomazánek nebo jako přílohu třeba k sýrům. Pokud máte problémy s trávením, můžete před jídlem podpořit tvorbu žaludečních šťáv tím, že si dáte pár oliv. Na našem trhu si musíte hodně vybírat, spousta oliv je dost podřadných a chuťově mají velmi málo společného s olivami, které se nabízejí ve Středomoří.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...