Recept

Polníček s medovo-citronovou zálivkou a marinovaným tempehem

Polníček se používá stejně jako hlávkový salát, je ale bohatší na živiny. Vyniká množstvím vitaminů C a kyseliny listové. V kombinaci s výbornou zálivkou a opečeným tempehem rozhodně nadchne. Navíc vše za 5 minut hotovo...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Já mam vždycky pocit, že bych se z tohoto jídla najedla snad i očima. Mam ráda všechny druhy zelených listů od obyčejného salátu přes polníček, špenát až po rukolu. Listy pak pokaždé ochutím, jak mám zrovna náladu. Jogurtovým dresingem nebo vymazlenějším caesarem, někdy ušlehám jen citron s hořčicí a medem, jindy jen opepřím a zakápnu olivovým olejem a balsamikovým octem. V salátu ale nesmí chybět bílkovina, aby nebyl “hladový”. Teď jsem doma měla tempeh, ráda ale používám i řecký sýr nebo mozarellu.

Budete potřebovat

  • Polníček
  • Marinovaný tempeh
  • Pražená dýňová semínka
  • Na zálivku olivový olej, citronovou šťávu a med, špetku soli

Postup

  1. Polníček properte pod tekoucí vodou a nechte pořádně odkapat.
  2. Tempeh nakrájejte na kostičky a krátce opečte na olivovém oleji.
  3. Připravte si krémovou skadkokyselou zálivku tak, že metličkou ušleháte půl na půl olivový olej s citronovou šťávou. Ochuťte medem a špetkou soli.
  4. Polníček pak už jen smíchejte se zálivkou a na talíři obložte kousky tempehu a opraženými dýňovými semínky.

TIP

Tempeh se používá jako rostlinná bílkovina. Jedná se o fermentované slisované sojové boby. Rozhodně si pohlídejte bio kvalitu a také celkové množství. Pamatujte na to, že zdravé neznamená dietní. Tempeh je kalorický, proto není na místě zakousnout k večeři celé balení 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...