Recept

Polévka s výbornými domácími knedlíčky

Malým dětem často děláme různé krémové polévky. Když jsou ale větší, můžeme děti zaujmout velkými knedlíčky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

V době, kdy se dcera nechtěla nechat krmit, zároveň ale ještě byla malá na to, aby zvládla jíst polévku sama lžící, pro mě byla tato polévka jistotou snězeného obědu. Dítě je zaujato tím, co vše vidí v mističce a může samo ochutnávat různé kusy zeleniny.

Polévku s domácími knedlíčky můžete udělat rovnou do velkého hrnce pro celou rodinu, nejmenším odeberete stranou a pak můžete ještě případně dochutit.

Budete potřebovat

Na polévku

  • Kuřecí maso na vývar (nebo uvařit více masa a pak udělat rizoto)
  • Kořenovou zeleninu
  • Zelené bylinky, nové koření, bobkový list

Na knedlíčky (větší množství na celý hrnec polévky)

  • 130g hrubé mouky
  • 70ml mléka (nebo dle potřeby)
  • 1 vejce
  • 25g másla (1 lžice)
  • Hrst na jemno nasekané čerstvé petrželky (v zimě lze sušenou)
  • Na dochucení (sůl nebo přírodní zeleninové ochucovadlo)

Postup

  1. Kuřecí maso zalijte vodou, přidejte nové koření, bobkový list, případně trochu soli a uvařte do měkka. Dělám v papiňáku, takže to jde rychle.
  2. Někdo vaří maso rovnou se zeleninou, já ji přidávám až později, aby nebyla tak rozvařená. Můžete ji do polévky vhodit v celku, nebo už nakrájenou na kousky. Vždy přihodím třeba jednu celou mrkev, která má pak díky vývaru výbornou chuť a děti si ji sní jen tak samotnou.
  3. Nakonec do polévky zavařte pomocí lžičky knedlíčky, stačí jim asi 5 minut.

Jak na knedlíčky

V misce si smíchejte všechny ingredience na knedlíčky. Vždy záleží na mouce, jaké nakonec budou, proto je lepší do oka dostat tu správnou konzistenci a pak už se vždy povedou. Poprvé je třeba dobré zkusit ja zavařit jen do vody mimo polévku, abyste zjistili, jak na ně. Mně už se povedou vždy, nehrozí, že by se rozpadly, proto je už zavařuji rovnou do polévky. Naberu plnou lžičku těsta a ponořím do polévky. Musí to být rychlá práce 🙂

Když se vám knedlíčky budou zdát moc tuhé, příště udělejte jen o trošku řidší těsto. Když pak vychytáte, jak je správně ochutit, udělají z každé polévky pravý domácí zázrak 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...