Když dělám palačinky, tak připravuji vždy neutrální těsto. Děti preferují palačinky na sladko, já si je zase dávám na slano. Nejraději pohankové se špenátovou náplní a sýrem. Posledních pár let sleduji, že mi zmizela chuť na sladké. Přehnaná potřeba sladkých jídel je známkou nevyváženého stravování. Je skvělé cítit se fajn a nemít potřebu doma skladovat průmyslové pochutiny pro případ potřeby 🙂 Když něco “na zub”, tak to raději [domácí moučník](http://www.varilamysicka.cz/stitky/moucniky-a-dezerty “domácí moučník”).
asi 8 palačinek
POHANKOVÁ MOUKA je oproti obyčejné bílé nutričně na vyšší úrovni. Obsahuje více vitaminů, minerálů, vlákniny i bílkovin. Klasická palačinka s marmeládou je sice výbornou klasikou, když by ale měl sníst 2 člověk, který se snaží shodit nějaké to kilo, je slaná varianta se špenátem a ne příliš tučným sýrem vhodnější volbou. Takto připravená palačinka má značně nižší glykemický index, což je faktor, který by nás měl u jídel hodně zajímat.
Sdílet recept myšičky na: