Na internetu se nejčastěji setkáte s receptem, kdy se jednoduše uvaří vanilkový pudink a ten se smíchá s tvarohem…
Existuje ale i o něco sofistikovanější varianta, která pracuje se žloutky. Stojí zato to zkusit.
Mně se osvědčil následující poměr ingrediencí…🙂
Konzistence termixu se může lišit podle zvoleného tvarohu. Jelikož chci zcela jemnou strukturu, používám měkký tvaroh v kelímku. Některé tvarohy ve vaničce bývají příliš řídké. Je lepší zvolit nějaký hutnější. Např. “Olomoucký tvaroh tučný”
Tento termixový základ pak můžete dle chuti úplně decentně šmrncnout třeba i mandlovým nebo rumovým extraktem. Záleží, kdo ho bude jíst.🙂Já dělám pro děti jednoduchou základní variantu.
Pokud chcete Termix připravit v bezlepkové variantě, je třeba koupit kukuřičný škrob bez lepku. Některé druhy obsahují stopy lepku.
> ☝️Další výborný dezert do skleničky? Doporučuji vyzkoušet tento kokosový chia pudink.🙂
Ať se vám recept povede!🙂
Sdílet recept myšičky na: