Kombinace šťavnaté pikantní zeleniny plné vitaminů a křupavé opečené housky je fakt výborná. Hodí se na večeři či k posezení u vína. Musíte hodně otvírat pusu, budete mít omatlané prsty a bude vám to odpadávat od pusy …Musíte prostě jen počítat s tím, že je to pokrm, který se nedá jíst úplně inteligentně 😉
Budete potřebovat
Rajčata
Lahůdkovou cibulku i s natí (nebo klasickou cibuli)
Česnek dle chuti
Olivový olej extra virgine
Na dochucení – sůl, pepř, bylinky (provensálské koření nebo jen oregano)
Bagetka či houska na opečení, nejlépe vícezrnná
Postup
Rajčata nakrájejte na drobné kousky, cibulku to samé.
Česnek prolisujte. Množství dle chuti. Klidně až 4 stroužky a bude to mít grády.
Ochuťte bylinkami, solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.
Bagetku rozkrojte na půl a opečte v topinkovači.
Na opečené bagetky navršte zeleninovou směs. Klidně i s trochou šťávy, která vznikne v míse…
Toto jídlo je bohaté na vlákninu, enzymy a látky s antimikrobiálními účinky.