Recept

Pikantní obědový kuskus salát

Díky kuskusu, který se nemusí vařit, můžete do 10 minut připravit sytý a výživný salát Pikantní koření mu navíc dodá výraznou chuť.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento obědový kuskus salát je skvělý v tom, že tělu dodáte kvalitní celozrnnou obilovinu, spoustu zeleniny, luštěninu a ještě zdravý olej. Můžete si tedy během chvíle dopřát lehký vyvážený oběd, který obsahuje sacharidy, bílkoviny i tuky a přitom nemusíte nic vařit.

Budete potřebovat

(na 1 obědovou porci)

  • Malý šálek celozrnného kuskusu
  • 2 šálky vroucí vody
  • [Arabské koření](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/arabske-koreni “Arabské koření”) nebo pikantní arabskou směs (prodává se jako směs koření, vyberte tu bez E 621 – glutamát)
  • Kousek Červené papriky
  • 1 rajče
  • Hrst červených uvařených nebo konzervovaných fazolí v přírodním nálevu
  • Olej lisovaný za studena (druh dle chuti)
  • Další ingredience dle chuti – tentokrát jsou v salátu i olivy

Postup

  1. Celozrnný kuskus vsypte do větší misky, zalijte vroucí vodou, ochuťte kořením a nechte nabobtnat. Trvá to max 10 minut. Na správný poměr vody a kuskusu je dobré použít šálek nebo hrnek. Poměr je vždy 1 šálek kuskusu na 2 šálky vody.
  2. Mezitím, co kuskus bobtná a nás k tomu nepotřebuje, si rajčata a papriku nakrájejte na kousky.
  3. Smíchejte s hotovým kuskusem a přidejte červené fazolky, případně olivy.
  4. Na závěr můžete ještě dozdobit čerstvou petrželí nebo koriandrem a pokapat olejem lisovaným za studena, který je plný „zdravých tuků“ a v salátu je zapotřebí pro využití vitaminů rozpustných v tucích.

TIP

Kuskus saláty se skvěle hodí třeba jako lehký oběd do práce. Salát vůbec nemusíte jíst studený připravený z domova. Stačí si doma do krabičky připravit libovolnou směs (zelenina, luštěnina, olivy apod.) a pak už ji jen „na místě“ smíchat s teplým a čerstvě připraveným kuskusem. Stačí vám k tomu jen mistička a varná konvice. Kuskus se nemusí vařit, tak proč toho nevyužít…

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...